Как да пишете текст за продукт, услуга, които нямат явни преимущества

Дори и най-популярната услуга, продукт, за която вече са написани много статии и описания, може да се направи по нов начин и привлекателна за клиента. Нека да разгледаме простичък пример.

И така: Фирма, занимаваща се с продажба на мека мебел. Както и други подобни на нея, предлага богат асортимент, транспорт и други услуги, но в същото време отстъпки и специални оферти не. Какъв трябва да бъде текста за сайта в този случай, за да се заинтересуват и привлекат клиентите към покупка?

Върху какво следва да се постави акцент?

Конкретика

Разбира се, всяка фирма или онлайн магазин пише, че нейните стоки са най-високо качество: „Ние предлагаме най-качествените мебели за Вашия дом и офис“. Предложението, обаче, някак не убеждава за покупка, така че трябва да се добави и конкретика: „В нашата продуктова гама са представени мебели от водещите немски производители X, Y, Z и други, направени от масивен дъб и борова дървесина“. Освен това, в текста трябва да се постави акцент на най-известните марки. Например: „X е марка известна на пазара от 1948 г., като ежедневно компанията произвежда повече от 1600 модела мека мебел“.

Споменаваме годините на работа на компанията

Лош пример: „За дългите години работа нашата фирма е натрупала голям професионален опит“.

Как да го напишете по-добре: „За 4 години на пазара нашата фирма успя да реализира повече от 500 проекта за интериорен дизайн“.

Разкажете подробно или повече за услугата

Разкажете подробно за продукта или услугата, дори ако те са като всички други, които се предлагат – подробната информация ще ги направи по-привлекателни за клиента. Също така добри фрази за текста са: „Обърнете се към нашата фирма за безплатна консултация“; „Изберете на сайта модел мебели, които Ви харесват. Наш консултант ще се свърже с Вас и ще разкаже повече за тях“; „Нашите майстори могат да пригодят размера на мебелите в съответствие с Вашите желания“ и т.н.

Отчитайте към кого ще са насочени текстовете

Имайте предвид, че вашият сайт едва ли ще посещават специалисти в сферата, разбира се, освен ако не се целите върху продажби на едро. Така че подробна, детайлна, полезна, интересна информация за услугата, продукта ще позволи на потребителите по-лесно да се ориентират в предложенията и избора си. Освен това, публикувайте в сайта полезни статии по темата с линкове към продуктите или услугите си.

Webavtor
Когато хобито се превърне в любимата работа.