ТОП 5 на видовете текст, при които не е подходящо пренаписване (рерайтинг)

Пренаписването (рерайтинга) е удобен начин за генериране на уникални текстове за сайт. Освен това, той се явява и най-евтин. Но пренаписването не е подходящо при всички видове текстове и този факт е желателно да се взема предвид при поръчване на текстове за сайта. Не се препоръчва да се прибягва до този метод при текстове:

  • Категории на продуктите

Продуктови категории, тъй като те трябва да са съставени на базата на продуктите, представени на страницата и в раздела.

  • Отзиви, ревюта на продукти

Този текст е съставен на базата на асортимента на онлайн магазина, който се оценява от други купувачи, сравняват се характеристиките на стоките и др. Имайте предвид, че обзор, ревю на продукта и категориите включва подробен анализ на продуктовата гама, което ще помогне в бъдеще на потребителя да направи правилния избор. Освен това, в категория стоки могат да бъде поставена специфична информация за обслужване, поддръжка. Например, безплатна доставка на хладилници в България и т.н.

  • Начална страница на сайта

На тази страница се поставя търговското предложение на фирмата или рекламен текст, с основен акцент върху услугите на компанията и нейните предимства. В този случай пренаписването не позволява да се подчертаят силните страни на фирмата, както и да се представи като по-привлекателна за потенциалните клиенти.

ТОП 5 на видовете текст, при които не е подходящо пренаписване (рерайтинг)

  • За нас

Страницата предполага публикуване на информация за дейността на дадена фирма, а не пренаписване на дейността на конкурентите. В този случай, ако изборът е в полза на рерайтинга, има риск от тотално унифициране и невъзможност с нищо да се открои сред конкурентите си и най-вероятно нейните услуги няма да бъдат интересни на клиентите. Освен това, по този начин може да пострада репутацията на фирмата, защото уважение и интерес се създават чрез уникални текстове, които правилно описват дейността ѝ поставят акцент на индивидуалните ѝ преимущества.

  • Услуги

Въпреки факта, че много фирми предлагат подобни услуги или продукти, то всичко да е еднакво е невъзможно, тъй като „еднакви“ фирми или магазини просто няма да издържат на конкуренцията. Така че в текста за услугите е важно максимално точно и подробно описание на предлаганите конкретно от фирмата услуги.

Сред „Нашите предимства“ може да бъде посочена не само ниска цена или безплатна доставка, но и удобство на самия сайт за потребителя – удобно меню, лесна навигация. Например, можете да посочите информация за характеристиките на филтрите за продуктите, безплатна гореща линия, наличието на шоурум и друго. Не забравяйте, че дори и най-малката подробност или детайл могат да се превърнат в силно предимство.

Ако все пак сте избрали да ползвате пренаписване (рерайтинг) за подобни видове текстове, добавете в тях малко информация и за вашата компания, спецификата на услугата, информация и детайли за продукти или допълнете текста с още факти, които се отнасят точно на вашата дейност.

Webavtor
Когато хобито се превърне в любимата работа.