4 тайни на продаващите заглавия

Вероятно много пъти сте чели за значението на писането на подходящи заглавия за съдържанието в сайтовете. Около 80% от посетителите четат единствено заглавието на страницата и след това вземат решение дали да останат на страницата или да си тръгнат и се насочат към конкурентите. В този материал ще разгледаме как да убедите потребителя да извърши целево действие с помощта само на един ред в началото на текста.

1.    Накарайте посетителите да работят за вас!

Потенциалният клиент е готов и желае да прочете само заглавието на текста? Отлично, в такъв случай използвайте само тази част от страницата като основен елемент за продажба! Публикувайте в заглавието основната идея на материала. Нека от него потребителят научи защо и какво именно ще намери тук. Например, страница на услуги за продажба на кожени чанти може да се нарече така: „Италиански кожени чанти от естествена кожа в България“. Виждате ли колко много информация ще получи един посетител?

Тук се продават чанти.

Те са направени от естествена кожа.

Те са по италиански дизайн.

Те се продават в България.

Такова заглавие на статията попада точно в целевата аудитория. Ако потребителят, търсещ чанта от естествена кожа живее в България, той с висока степен на вероятност ще се заинтригува от вашата оферта.

2.    Убедете търсачките в качеството на съдържанието

За да попаднете в първите позиции на резултатите от търсенето трябва да поставите в заглавието на текста ключови думи-маркери. За това ще ви се наложи да определите семантичното ядро. В качеството на „ключ“ можете да използвате името на марката и указание за практически инструкции (например, „Как да напишете добро заглавие“). Интересен нюанс: използването в заглавието на марката на конкурентите, можете частично да прихванете от техния трафик. Само не прекалявайте.

3.    Не претоварвайте мозъка на читателя

Оптималната дължина на правилното заглавие е около 60 символа (не повече от 10 думи). Оптимално е, ако то заема един ред (максимум два). Три и повече – това е неприемливо. Ето кратки, но състоятелни варианти:

  • Тайните на заглавията от Apple;
  • Икономисай $100 от наем;
  • Как да си купя къща.

4.    Помогнете на потребителите да ви разберат

Основната задача на заглавието е решаване на проблема на потребителя. В маркетинга има един израз: „Клиентът не купува дрелка. Той купува дупките, които може да пробие дрелката“.

Какво означава това? Всичко е просто: не представяйте, описвайте своите стоки или услуги, а обяснете как те могат да помогнат.

Ето един лош пример: „Нова качествена търговска техника от ТЪРГОВИЯ АД“.

А ето един добър вариант: „Подобрете рентабилността на бизнеса си със 17% за 2 дни с техниката на ТЪРГОВИЯ АД“.

Оперирайте с цифри и факти. Хората обичат статии, в които са посочени проценти, суми и други числа.

Следвайки гореописаните правила, ще убедите посетителите да станат ваши клиенти.

Webavtor
Когато хобито се превърне в любимата работа.