Креативен копирайтинг – творчество в името на доброто представяне

копирайтинг, креативен копирайтинг

Пазарът е наситен с едни и същи продукти, стоки и услуги. За представянето им се използват стандартни рекламни решения. Потребителят скучае и рентабилността на бизнеса започва да намалява. Но да се коригира и подобри ситуацията може, ако се добави в рекламирането мъничко креативност. Тя ще привлече внимание, ще се запомни и ще убеди да купите или да направите поръчка. И един от основните инструменти на подобно представяне, промотиране е именно креативното писане на текст.

Как се пише творчески (креативен) рекламен текст

Креативен копирайтинг е умението да се продаде продукт или услуга чрез текст с помощта на необикновени методи. Включването на нестандартни фрази, отказ от обичайните клишета, необичаен поглед към проблема – всичко това позволява да се улови вниманието на потенциалния потребител от първия ред и да го задържите до последната буква. При това читателят трябва да запомни същността на офертата, предложението, а не творческият подход на копирайтъра. А това е цяло изкуство – да се пише по същество и креативно едновременно.

За да не се превърне креативният подход в псевдокреативност (реклама, съществуваща сама по себе си), при написването на текста е необходимо да се определят основните, ключови преимущества на вашето предложение, както и очакванията и предпочитанията на целевата аудитория. Да се направи платното от букви и препинателни знаци не само информативно, но още и много интересно, ще помогне използването на няколко техники.

  • Средства за художествена изразителност – хипербола (преувеличение), сравнение, литота (омаловажаване) и т.н.
  • Рекламни трикове – асоциации, метод на фокалните обекти (присъединяването към рекламираните обекти на характеристиките на други случайни обекти), синектика (търсене на аналогии) и др.
  • Чувство за хумор – игри на думи, заиграване с известните мъдрости, поговорки, устойчиви изрази и др.

Креативно написаният текст е от особено значение за лендинг страница (landing page) – страници, задачата на които е да подтикнат потребителя към целево действие.

Време е да опитате креативен копирайтинг и за насърчаване на Вашия бизнес!

Поръчка на текстове

Поръчка на копирайтинг означава, че сте готови за сериозна работа с текстове. А ние сме готови да ви помогнем в това. Може да се започне с одит на съдържанието в сайта ви, ако искате веднага да се намерят „болните места“ и да се поправи ситуацията. А може просто да се определят задачите, които трябва да бъдат решени, и ние се захващаме за работа.

За бърза поръчка за копирайтинг попълнете кратка заявка (по-долу)

  • Моля, внимателно се отнесете към краткото описание на вашата заявка.
  • Това ще ни помогне да ви зададем правилните въпроси и по-точно да се оценят стойността и сроковете.
  • След получаване на вашата заявка, ние ще се свържем с вас в рамките на 1-2 работни дни и ще се договорим за заданието.
  • Посочете в заявката си сайта, за който искате текстове или да получите консултация за състоянието на настоящите текстове.
  • Можете предварително да подготвите материали, бележки или примери, които ни дават възможност по-точно да преценим и по-добре да изпълним вашата поръчка.

Попълнете контактната форма като ни опишете вашето запитване или ни изпратете имейл на: [email protected].

Webavtor
Когато хобито се превърне в любимата работа.